Dele filer til Snapbooks-appen
I stedet for å laste opp filer inne i Snapbooks-appen, kan du sende dem dit direkte fra en annen app – for eksempel Filer, Bilder eller en e-postklient – via telefonens vanlige delingsmeny.
Slik deler du en fil til Snapbooks
- Åpne filen, bildet eller e-postvedlegget i en annen app
- Trykk på del-ikonet (delingsmenyen telefonen din bruker for å sende innhold til andre apper)
- Velg Snapbooks i listen over apper
- Snapbooks åpnes med en egen Delte filer-skjerm
Du kan dele én eller flere filer samtidig, avhengig av hva den andre appen støtter.
Delte filer-skjermen
Skjermen viser:
- Selskap – hvilken klientkonto filene går til. Har du flere selskap, trykk på kortet for å bytte til et annet før du går videre
- En forhåndsvisning av filene – ett bilde eller én PDF vises direkte, flere filer eller andre filtyper vises som en liste med filnavn
Nederst finner du inntil tre knapper, avhengig av filtypene du delte:
| Knapp | Hva som skjer | Filtyper som støttes |
|---|---|---|
| Last opp dokument(er) | Filene lastes opp som bilag, samme flyt som å laste opp fra Dokumenter. Er det bare én fil, sendes du rett til forhåndsvisningen av det nye bilaget; er det flere, havner du i dokumentlisten | Bilder, PDF, XML, CSV, XLS/XLSX, ODS, DOC/DOCX, EML |
| Bruk i chat | Filene legges ved en ny melding i Meldinger | Bilder og PDF |
| Fakturavedlegg | Filene legges ved en faktura – har du allerede en fakturakladd åpen et annet sted i appen, legges de til den, ellers starter en ny faktura | PDF, PNG, JPEG, CSV, XLSX, ODS |
En knapp vises bare hvis alle filene du delte er blant filtypene den støtter. Er én av flere delte filer for eksempel en Word-fil, vises kun Last opp dokument(er) siden verken chat eller faktura støtter det formatet. Er en knapp skjult, vises det gjerne en kort forklaring under filene, som «Bare bilder og PDF-filer kan brukes i chat.».
Merk: Går du tilbake uten å velge noe, forkastes den lokale kopien av de delte filene. De blir ikke liggende igjen i appen.
Vanlige spørsmål
Hvorfor ser jeg ikke Snapbooks i delingsmenyen?
Sjekk at du har siste versjon av appen installert. På enkelte telefoner må du også trykke Flere eller Rediger i delingsmenyen for å slå på Snapbooks som delingsmål første gang.
Hva skjer hvis jeg deler filer mens jeg allerede holder på å laste opp noe annet?
Hver deling åpnes som sin egen Delte filer-skjerm oppå det du allerede gjør i appen. Fullfører eller avbryter du én deling, kommer du tilbake til det du drev med før.
Kan jeg velge en annen fil enn den jeg opprinnelig delte?
Nei. Delte filer-skjermen viser kun filene du delte fra den andre appen. Vil du legge til flere eller andre filer, gjør du det fra vanlig opplasting inne i Snapbooks i stedet.